Domácí Chipotle papričky (Jalapeño)

Domácí Chipotle papričky (Jalapeño)
  • Čas přípravy
    30 min
  • Doba vaření
    3 h
  • Porce
    10
  • Celkový čas
    3 h 30 min

Chipotles jsou zralé (červené) jalapeño papričky, které se udí nad pekanovým dřevem dokud nejsou zcela dehydratované. Tato ingredience nesmí chybět milovníkům pálivého či mexické kuchyně.

Domácí chipotle papričky si může jednoduše připravit každý, potřebujete k tomu jen jednu surovinu, a to červené jalapeños chilli papričky a poté příklopný gril popř. udírnu a dřevo na uzení. Originální mexické chipotles se dělají na pekanovém dřevu, ale nic nezkazíte pokud použijete bílý ořech (hickory) nebo ovocné dřevo. Hotové chipotles můžete nadrtit a použít do libovolného pokrmu např. do guláše, marinády nebo pro přípravu mexických jídel.

Další využití chipotle papriček

  • naložené chipotles v adobo omáčce
  • k přípravě chipotle omáčky popř. chipotle majonézy
  • do domácího kečupu
  • k přípravě dipů a marinád

Postup přípravy domácích chipotle papriček

  1. Papričky jalapeňo můžete udit vcelku, ale pro rychlejší uzení doporučuji odkrojit stopku, papričky podélně rozkrojit a zbavit prostředku se semínky.
  2. Jakmile máte papričky připravené, rozpalte si gril, přidejte brikety a mezitím, co budete čekat než se brikety rozpálí si namočte lupínky na uzení do studené vody.
  3. Papričky vyskládejte na rošt, na horké brikety vhoďte 1-2 hrsti namočených lupínků a přiklopené uďte při 60-90°C. Postupně gril/udírnu hlídejte, aby bylo dostatek briket i lupínků a papričky se udily. Takto uďte 3-4 hodiny do vysušení papriček.
  4. Jakmile jsou papričky vysušené s černo-tmavě červenou barvou, tak máte hotovo. Papričky uchovejte do sklenic nebo dále zpracovávejte.

Chutnaly vám domácí chipotle papričky? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Domácí Chipotles


    Warning: foreach() argument must be of type array|object, bool given in /data/e/c/ecce4703-5412-4bd5-9a88-95e41496f1de/bestrecepty.cz/web/wp-content/themes/ranna/inc/modules/rt-related-recipe.php on line 80

    Recipe Reviews

    • Libor K.

      Vypadají libově, ukládám si a po sklizni vyzkouším?

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.